Spar penger på pensumbøker!

Spar penger på pensumbøker!

De fleste studier krever at man kjøper pensumbøker for tusenvis av kroner hvert semester. Vi har derfor spurt vår egen forbrukerøkonom og siviløkonom, Trond Tjøntveit, om hvordan man får studiebøker billigst.

-Hva er ditt beste sparetips på pensumbøker?

«Dersom du har muligheter til det bør du kjøpe brukte bøker. Bøkene får du til halv pris og det sparer miljøet. Da jeg studerte på NHH kjøpte jeg de fleste pensumbøkene av studenter på kullet over til halv pris og solgte bøkene videre til samme pris  til studenter på kullet under året etterpå. På den måten hadde jeg gratis pensumbøker! Studiebøker blir ofte trykket opp i ny utgave hvert år, men ofte er det ikke store endringer i bøkene i forholdt til tidligere utgaver og du kan derfor bruke disse.»

-Hvordan kan du finne ut om du kan bruke tidligere utgaver?

«Spør faglærer ved studiestart om du kan bruke tidligere utgivelser, da har du mulighet til å kjøpe brukte bøker. Faglæreren din har ofte undervist i samme fag i flere år og har god oversikt om det er endring i innholdet de siste årene. De fleste faglærerne mine opplyste i første undervisningstime  om hvilke utgaver vi kunne bruke. F.eks at det var liten eller ingen endring i bøkene siste 5 år. Da var det bare å kontakte studenter på kullet over som ble glade for å få inn litt penger på bøker de var ferdige med. Hvis ikke faglæreren opplyser hvilke utgaver du kan bruke, så er det bare å spørre.»

-Går det an å spare penger på nye bøker også?

«Det gjør det. Studenter bruker store summer på pensumbøker og det er derfor veldig attraktivt kundegruppen. Bokhandlere på nett har derfor ofte kampanjer ved semesterstart. Tanum og Adlibris gir deg opptil 20% rabatt og gratis frakt på pensumbøker, klikker du via Nettbonus.no får du i tillegg opptil 5% nettbonus som utbetales til din bankkonto.»

Nettbonus.no gir deg nettbonus når du handler disse bokhandlerne på nett: Tanum(5%), Adlibris(3%) og Haugen bok(4%).

Usikker på hvordan nettbonus.no virker? 

Nettbonus.no har avtale med nærmere 200 nettbutikker som gir deg penger tilbake når du handler på nett.

1. Klikk deg fra Nettbonus.no til nettbutikken du skal handle i.
2. Gjennomfør handel og motta nettbonus.
3. Nettbonus utbetales til din bankkonto.

Nettbonus.no er helt gratis å bruke. Du kan overføre nettbonus til din bankkonto straks du har 200 i opptjent nettbonus.

Logg inn
Bli medlem
Logg inn
Bli medlem
Jeg samtykker til nettbonus.no sine vilkår og personvernerklæring
Logg inn
Bli medlem
Skriv inn din epostadresse og trykk på bytt passord. Du vil motta en epost med instruksjoner.